top of page
De indrukwekkende, doorleefde en geladen olieverven van Thijs Segers bevolken samen met schetsmatig opgezette gouaches en series kleine werken op papier de wanden van de galerie. De impact van zijn werk is niet mis en getuigt van de sterk emotionele betrokkenheid bij wat de kunstenaar ervaart in de natuur.
'"De plek" is altijd de hoofdpersoon in mijn schilderijen. Ik doe veel inspiratie op in de natuur en de invloed die de mens daar op heeft. Nee, het zijn geen fijne schilderijen. Het mag schuren. Het gevoel van eenzaamheid en de acceptatie daarvan is het enige menselijke aspect in mijn werken. In wezen gaan mijn doeken over "onderweg zijn", de beleving van tijd tegenover de eeuwigheidswaarde van onze aarde.'
Onlangs organiseerde het HeArtfund in Hengelo de expositie Rondom Thijs Segers. Daarin werd zijn recente werk omringd door het werk van alle voorgaande HeArtfund prijswinnaars. Op 4 september ging in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch een solotentoonstelling met zijn werk van start.
bottom of page