top of page
Voor de (digitale) exposities van De Gelderlandfabriek zoeken Jesse en Joe naar interessante kunstenaars die pas afgestudeerd zijn. Ze bezoeken regelmatig eindexposities van kunstacademies en luisteren graag naar kunstenaars en kunstliefhebbers. Voor de exposities in De Gelderlandfabriek zeggen ze kort iets over de werken en de kunstenaar.

Jesse:
Thijs Segers schildert landschappen. De plekken die afgebeeld worden zijn alledaags en geven je een filmisch gevoel. In het grote schilderij Pacific st. zien we een vrouw met een doek over haar hoofd geknield op een grasveld in een stadspark. Je krijgt het idee een toevallige voorbijganger te zijn. Het andere grote schilderij toont een hekwerk met daarop een grote papegaai, meer een snapshot. De techniek van schilderen is heel virtuoos, er wordt een verhaal verteld in verf. Het verhaal van een schilder in zijn zoektocht naar waarachtigheid.  Het werk dat hij in De Gelderlandfabriek exposeert is te bezichtigen op afspraak en hangt tot 18 april.


Joe:
Thijs Segers kiest zijn onderwerpen met een scherpe visie, terwijl ze wel spontaan blijven. Het proces van tekenen dat aan de werken vooraf gaat, geeft ruimte voor associaties die ook de kijker kan delen. De werken van Thijs hebben een ongedwongen karakter in de manier waarop ze geschilderd zijn. Zo krijgt de verf op het doek zijn eigen rol en is ook de dynamiek van het schilderproces terug te zien op het doek. Lege ruimte, en een schijnbaar onafgemaakte kwaststreek zorgen hier voor mogelijkheden om verder te denken en verder te kijken.
bottom of page