top of page
Onder de noemer ‘Brabantse Nieuwe’ krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. Avans Hogeschool sponsort als partner van het museum deze tentoonstellingenreeks en ondersteunt de visie van het museum, dat ontwikkeling van talent en samenwerking hand in hand gaan. Deze reeks is te zien in de Tuingalerij van het museum.
Thijs Segers (Lieshout, 1996) studeerde in 2020 af aan de AKI Academy of Art and Design in Enschede. Hij exposeerde eerder o.a. in Het Kunstgemaal in Bronkhorst en De Gelderlanderfabriek in Culemborg. In 2021 werd hij genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Momenteel woont Thijs in Enschede en werkt hij in Hengelo.

In mijn schilderijen uit ik mijn ontzag voor de natuur, waar ik inspiratie vind in de eindeloze eindigheid der dingen. In de eeuwigheidswaarde van de kringloop van groei en verval. Ik ervaar een voortdurend gevoel van spanning dat versterkt wordt door ons huidige Antropocene tijdperk, waarin menselijke activiteit de aarde onomkeerbaar heeft veranderd. 
In de verf ontstaan vervolgens ogenschijnlijk alledaagse taferelen die hun oorsprong overstijgen en veranderen in een serie vervreemde scènes waarin tijd afwezig lijkt te zijn en acceptatie hopeloosheid vergezeld.
bottom of page